5 načina da zaštitite kosu pre odlaska na spavanje

Nakon iscrpljujućeg dana, obično ne možemo da dočekamo da legnemo u krevet, skinemo šminku, skinemo sve sa kose i da se opustimo, ostavljajući našu kosu potpuno slobodnom i razbarušenom. GREŠKA! Ako stvarno želimo da se brinemo o našoj kosi, moramo imati u vidu da se naša kosa oštećuje i dok spavamo!

U ovom blogu pročitajte nekoliko saveta o tome kako možemo zaštititi kosu pre nego što odemo da odmorimo.

1. SPAVANJE SA OSUŠENOM KOSOM

Pre svega, mokra kosa može biti izuzetno delikatna i mnogo sklonija lomljenju. Drugo, možete se razboleti ako legnete sa mokrom kosom, to nikada nije dobra ideja. Osušite koren kose i pokušajte da prirodno osušite ostatak kose, ako ne, fen neka vam bude na većoj razdaljini i manjoj jačini.

2. PRIRODNI BALZAM PRE SPAVANJA

Pre spavanja nanesite prirodni balzam na krajeve kose, kao što su prirodna ulja, i ostavite da se apsorbuju tokom noći.

3. UVEK OČEŠLJAJTE KOSU PRE SPAVANJA

Nakon stavljanja prirodnog balzama na kosu po izboru, nežnim pokretima očešljajte krajeve svoje kose i zatim predjite celu dužinu kose šireći prirodna ulja koja kosa proizvodi, kao i balzam koji ste naneli, od vrha vaše glave do krajeva.

4. ISPLETITE LAGANU PLETENICU

Nakon što očešljate kosu, ne ostavljajte je potpuno puštenom pre spavanja. Ispletite laganu pletenicu, što će vam pomoći da vam se kosa ne umrsi i ne slama dok se okrećete tokom noći.

5. IZBEGAVAJTE ELASTIČNE/ NAJLONSKE GUMICE ZA KOSU

Poslednji savet, ali ne i manje bitan. Izbegavajte korišćenje elastičnih gumica za kosu, naročito onih koje sadrže metal. One mogu uzrokovati lomljenje kose i stres za vaš koren i krajeve kose. Umesto toga, koristite svilene gumice i lagano vezujte kosu.

Share:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
https://www.jolie-products.com/5-nacina-da-zastitite-kosu-pre-odlaska-na-spavanje/
Pinterest
SHARE