Bademovo ulje je korisno za kosu, kožu i zdravlje

Bademovo ulje zaista predstavlja poklon prirode zbog svoje dugačke liste korisnih sastojaka neophodnih za zdravlje i lepotu. Postoje dve vrste bademovog ulja, slatko i gorko, a oba imaju značajan efekat na kožu, kosu i zdravlje. Bademovo ulje sadrži vitamin E, proteine, kalijum, cink, masne kiseline i još mnogo drugih vitamina korisnih za svaki aspekt ljudskog organizma.
Evo nekoliko primera kako ovaj izvanredni dar prirode poboljšava našu kožu, kosu i zdravlje.

DUBOKO ČIŠĆENJE KOŽE

Bademovo ulje je svetlo u teksturi, stoga može penetrirati duboko u kožu, odvojiti mrtve ćelije sa kože i akumulirati u kožne pore i folikule kose. Zbog sadržaja vitamina A, ovo ulje takođe pomaže u smanjenju akni. Bademovo ulje se može bezbedno koristiti čak i na najosetljivijoj koži.
Piling bademovog ulja: Lako je napraviti prirodni piling lica sa bademovim uljem i finim šećerom. Mešajte ih zajedno i nanesite ih na lice, nežno ga pravite kružne pokrete na koži dok uklanjate mrtve ćelije. Operite lice hladnom vodom. Ako ponovite ovaj proces svake nedelje, sigurno je da će vaša koža postati lepša i sjajnija.

PROTIV TAMNIH KRUGOVA I KESICA ISPOD OČIJU

Bademovo ulje je neverovatan sastojak koji se koristi za tamne krugove i kese ispod očiju. Ako primenite ovo prirodno ulje ispod vaših očiju svake noći pre spavanja, efekat će biti neverovatan. Videćete primetnu razliku za samo dve nedelje. Osim toga, kada je u pitanju isušivanje kože, bademovo ulje je alternativa za hemijske kreme koje se reklamiraju. Pre svega, ne morate brinuti o hemijskim supstancama koje se koriste u komercijalnim proizvodima i koje mogu izazvati dalju iritaciju, a drugo morate znati da je ovo ulje bogato skladište cinka koje se koristi u bilo kojim losionima , ali je 100% prirodno.
Primena: Primena je stvarno jednostavno. Samo potopite prste u ulje i nežno primenite na odredjeno područje. Ostavite ga sve dok ulje ne bude apsorbovano u kožu. Možete ga koristiti bilo gde na telu.

SMANJUJE RIZIK BOLESTI SRCA

Bademovo ulje ima antiinflamatorna i antioksidativna svojstva, koja održavaju zdravlje srca. Šta više, bogat je mononezasićenim masnim kiselinama što je izuzetno korisno za srce. Upotreba bademovog ulja može smanjiti krvni pritisak i povećati nivo dobrog holesterola.

UBLAŽAVA UPALU MIŠIĆA

Bademovo ulje se koristi tokom masaže protiv bolova u mišićima. Ovo prirodno ulje je bogato belančevinama i zbog toga podmlađuje umorne mišiće. Može se koristiti i kao aromaterapija za opuštanje mišića i ozdravljenje.

ZA ZDRAVLJE NOKTIJU

Ako su vam nokti tanki i skloni kidanju, to ukazuje na nedostatak minerala. Pošto je bademovo ulje bogato cinkom i ima veliku količinu vitamina i gvožđa B kompleksa, efikasno poboljšava zdravlje noktiju.
Nanesite kapi bademovog ulja na nokat i nežno ga utrljajte. Ovaj tretman će učiniti da vaši nokti budu gladji i deblji. Pokušajte primenjivati ovaj tretman najmanje dva puta nedeljno.

Share:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
https://www.jolie-products.com/bademovo-ulje-je-korisno-za-kosu-kozu-i-zdravlje/
Pinterest
SHARE