Top 10 saveta za prirodnu negu kose

Ono što žene žele većinu vremena od svoje kose jeste da im kosa izgleda poput kose modela predstavljenih na TV reklamama: dugačka, zdrava, sjajna i jaka. Iz tog razloga većina nas kupuje šampone koji imaju jaku reklamnu moć i izgledaju privlačno kupcima. To je ono što radimo pogrešno! Umesto što trošimo novac na različite šampone koji sadže raznu vrstu hemikalija i nemaju uvek zadovoljavajući uticaj na našu kosu, trebali bismo više istraživati o tome kako negovati kosu na što prirodniji i jednostavniji način. Jolie je 100% prirodan proizvod koji će učiniti vašu kosu lepšom, jačom i dužom. Pored korišćenja našeg božanstvenog prirodnog preparata, možete negovati kosu na još neke jednostavne i potpuno prirodne načine, koje možete pročitati u ovom blogu.
Evo nekoliko saveta kako da tretirate kosu potpuno prirodno, uz minimalnu potrošnju novca, vremena i samo malo više uključenosti.

1. Često pranje kose

Za pravilno regulisanje prirodnih ulja koje naša koža glave proizvodi, pranje kose treba da se odvija svakog trećeg dana. Često pranje kose može prouzrokovati cvetanje krajeva, suvoću i gubitak kose. Pranjem kose svakog trećeg ili čak četvrtog dana, vaša kosa će imati dovoljno vremena da reprodukuje svoja prirodna ulja i da ostane sjajna i meka.

2. Obratite pažnju na temperaturu vode

Kada peremo kosu, moramo biti svesni temperature vode. Topla voda može prouzrokovati oštećenja vaše kose u smislu sušenja i krhkosti. Voda koja je samo malo toplija u odnosu na vašu telesnu temperaturu je savršena, ne samo za vašu kosu, već i za vašu kožu.

3. Tehnike češljanja

Ono što mi obično činimo je da česljamo kosu od korena glave do krajeva kose. To je česta greška svake žene. Kada češljamo kosu od korena do krajeva naše kose, povećavamo mogućnost rascvetalih krajeva. Kosu češljamo obično brzo i time ne uspevamo da proširimo naše prirodno ulje kože glave kroz celu kosu pravilno. Štaviše, prvo treba pažljivo očešljati krajeve kose, tako da uklonimo sva moguća zamršenja, a onda nežno i ne grubim pokretima češljamo kosu od korena do kraja kose.

4. Maska od jaja

Za prirodni regenerator, maska od jaja je jedan od najboljih tretmana. Sve što vam treba jeste jedno celo jaje i jedan minut slobodnog vremena. Jaje izmućkate u šolji i nanesete na čistu kosu. Masku držite 20 do 30 minuta, taman dok obavite druge stvari po kući. Nakon toga, isperite kosu hladnom vodom, ili vodom samo malo toplijom od temperature vašeg tela. Glatkoća vaše kose će biti primetna već nakon prvog tretmana.

5. Pivo za hidrataciju kose

Stavljanjem 1/2 šolje piva na kosu je jedan od najboljih načina da se vaša kosa poboljša. Raspodelite šolju piva ravnomerno po kosi i masirajte teme glave 15 do 20 minuta. Zatim isperite kosu kako biste se oslobodili mirisa piva. Ponavljanjem ovog postupka dva puta nedeljno, vaša kosa ce se hidratizovati i nahraniti vitaminom B.

6. Ne vezujte kosu najlonskim gumicama

Korišćenjem najlonskih gumica i preteranim zatezanjem kose može dovesti do kidanja, oštećenja i gubitka vlasi kose. Pre nego što zaspite, zavežite kosu u opuštenu pletenicu svilenom gumicom ili gumicom od likre.

7. Preterano korišćenje fena i ostalih električnih aparata za kosu je NE NE

Nemojte sušiti kosu sasvim do kraja. Važno je osušiti koren glave, ali ostavite ostatak kose da se osuši prirodno, a zatim je nežno obrišite. Pokušajte da koristite fen za kosu, kao i peglu za kosu što je manje moguće. Tokom zime, upotreba fena je neminovna ako izlazite napolje, ali fen treba koristiti na većoj razdaljini i manjoj jačini.

8. Izbegavajte sprej za kosu

Korišćenjem previše spreja za kosu možete učini kosu “teškom”, što je čini ravnijom i lepljivom. Umesto toga, upotrebite sprej koji sadrži u sebi panthenol (vitamin B). To će zaštititi vašu kosu od štetnih materijaa životne sredine, kao i od štetnosti samog stilizovanja.

9. Nemojte brisati kosu peškirom

Umesto da kosu brišete peškirom da bi je osušili, pustite pamučni peškir da apsorbuje vlažnost kose nekoliko minuta. To će štititi kosu od ispucalih krajeva i gubitka kose.

10. Dobra dijeta je sve

Unošenje dosta tečnosti, odnosno vode, i zdrava ishrana imaju najveći uticaj na celokupni kvalitet kose.

Share:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Google+
https://www.jolie-products.com/top-10-saveta-za-prirodnu-negu-kose/
Pinterest
SHARE